Samstag, 5. Dezember 2009

Kampf gegen die Szabó-Maffia (Harc a Szabó-Maffia ellen az egyházért és az egyetemért)

Kedves Olvasóink!

Az utóbbi napokban annyi posztot, hozzászólást, olvasói levelet kapunk bel- és külföldről, hogy türelmet kérünk, amíg mindegyikre válaszolunk. Örülünk az érdeklődésnek, az új problémák jelzésének és méginkább a konkrét javaslatoknak, amelyekből megoldásféle, de legalábbis tárgyalási alap látszik körvonalazódni. Egy olvasói hozzászólással azonban kivételt teszünk, annyira fontosnak érezzük ennek mondanivalóját, hiszen ez amellett, hogy a 168 órás cikkre reflektál, a korábbi posztjainkban (Trójai faló, Múltidézés, Sógorok párhuzamakciója) felvetett összefonódásokat több más oldalról, egyéni tapasztalatokból kiindulva, támasztja alá. Ezért nemcsak a Melczer-poszthoz érkezett hozzászólások alatt közöljük, hanem önálló posztként is:

A 168 órás cikk valóban jó, de sok részlet még hiányzik.

Az egyetem eredetileg a dunamelléki egyházkerülethez tartozott, de Szabó István (akkor még nem püspök úr) úgy próbálta védeni Szabó Andrást az illegális tevékenységeket rossz szemmel néző Hegedűs klántól, hogy az egyetemet közvetlenül a zsinat alá rendelte, gondolván, Debrecenből amúgy sem lehet odafigyelni a történésekre. De ez nem így van. Debrecen és a zsinat évek óta próbál rendet teremteni az egyetemen (2008 nyarán még a szenátust is felfüggesztették), de egyszerűen nem bír ezzel a maffiával: bárkit megrágalmaznak, lejáratnak, megzsarolnak, aki megpróbál közbelépni. Nem csak az irodalom-tanszéken, de mindenütt: mindennaposak a fenyegető telefonhívások, zsarolások, névtelen feljelentések, a diákok utáni kémkedés, pl. volt már olyan eset is, hogy a lépni kívánó diákot megpróbálták paranoid őrültnek nyilvánítani.

Kulin azért nem mer rosszat mondani Szabóékra, mert őket egy régi baklövés miatt a Fidesz támogatja, márpedig a Fidesszel mostanában nem jó haragban lenni. Eközben maga az egyetem a Jobbik egyik főhadiszállása. Így teljes a kép: az ország népét egymás ellen uszító jobb- és baloldal békében megfér egymással, ha pénzről van szó.

Bölcs

(Szerkesztőség megjegyzése: Ismerős stratégia, többünkön kipróbálták már, azon kívül szemünk előtt zajlik a Doktori Iskola volt vezetője elleni hónapok óta tartó hajtóvadászat… )