Dienstag, 19. Januar 2010

Öffentliche Ermittlung 2. Veto und Rache (Nyilvános nyomozás 2. Vétó és válasz)

Mészáros egy napon kelt 2 nyilatkozata, amelyek szerint épp leadta a disszertációt ill. épp elkezdte írni, hamisítvány. Az egyiken nincs iktatószám, továbbá nem a Doktori Iskola vezetője vagy tanácsa a címzett, hanem a titkárnő, aki még másnap sem tud ezekről, ld. meghívókat a Public enquiry 1. részében. Az állítólagos dátum (2009. március 9.) és a védés (2009. március 26.) között nem ült össze a Doktori Tanács (továbbiakban DIT), így ezeket a kérelmeket senki nem tárgyalta, azokra engedélyt sem adtak. Házi vita sem lett kitűzve. Az első DIT-ülést ezt követően a Mészáros-védést ünneplő eszem-iszom alatt tartották, még március 26-án, elfogadták a védés 100%-os eredményét, és felkérték az éppen kéznél levő Eisemannt, hogy vállaljon egy másik ügyet is: főnöke menyének, Kulcsár-Szabó Ágnesnek a habilitációját. (Emlékeztetőül: Eisemann György az ELTE Magyar stb. Inézetének igazghatóhelyettese, igazgató: Kulcsár-Szabó Ernő, kolléga: Kulcsár-Szabó Zoltán.)

Mészáros ún. „értekezését” azóta már le is vették a www.doktori.hu honlapról, akkora blamázs volt. Terjedelme ugyanis maximum egy recenziónyi – a másik fele pedig bevallottan csapatmunka, és tematikailag sincs köze az első részhez.

Mit tettek a felelősök, amikor mindez kiderült? A Kar vezetői, Szabó dékán, Kulcsár-Szabó dékánhelyettes és Kovács Árpád új DI-vezető bűnrészesek. Tudatosan követték el a csalást, amelyet a 2009. április 6-i DIT-ülés jegyzőkönyvének 2-3. pontja bizonyít.

De mit tett a Doktori Iskola vezetője, és mit tett a rektor?

A Doktori Iskola akkori vezetője, Hima Gabriella külföldi konferenciáról hazatérve értesült MM védéséről, amit azonnal megvétózott az érvénytelen témavezetőváltás, a hiányzó házi védés és az el nem készült disszertáció miatt. Ez a vétó nem áll rendelkezésünkre, csak Szabó dékán és bandájának (Petrőczi Éva, Kulcsár-Szabó Ágnes, Kovács Árpád és Hermann Zoltán ) megtorló intézkedése erre a vétóra – a fenti DIT-ülés jegyzőkönyve. A banda haladéktalanul összeült a Doktori Iskola vezetőjének háta mögött, odarángatták az Írószövetségből a Kányádi Sándor ünneplése alkalmából éppen beszédet tartó Bertha Zoltánt, és természetesen a troll Hermann Zoltán is kéznél volt. A Hima Gabriella által megvétózott és a MAB által azóta már visszavont védéseket szabályosnak deklarálták, a csalás teljes tudatában újfent megerősítették, Hima Gabriella felülvizsgálati kérelmét elutasították, távollétében leváltották és Kovács Árpádot, a Kulcsár-Szabó Ernő által vezetett MAB-Bizottság tagját ültették helyébe, aki a MAB nevében törvényesítette Mészáros csalását. (1 tartózkodás volt a szavazatok között, feltehetően a kényszerrel odavonszolt Berthától.)

Vargha András akkori megbízott rektor az ülést érvénytelennek tartotta, Hima Gabriella leváltását nem fogadta el. Őt pár nap múlva Szabó András és Györgyiné Koncz Judit a HÖK segítségével puccsal megbuktatta a Szenátusban, és Balla Pétert léptették a helyébe.

Mészáros Márton rokona, Balla Péter mb. rektor a 2009. április 6-i puccsot érvényesnek fogadta el, Hima Gabriellát azonnali hatállyal felmentette a Doktori Iskola vezetése alól, és megerősítette Kovács Árpád kinevezését.

A 2009. április 6-i DI-puccs jegyzőkönyve körlevelekben kering a neten, de aki még nem ismeri, itt olvashatja:

DIT2009.04.06
(feltöltve a másik blogon, http://jhnnsclvn.wordpress.com