Mittwoch, 20. Januar 2010

Schwiegertochter under construction (MENY feltöltés alatt)

Szerző: Pszichiáter

Blogunk igazán hatékony. Megpendítünk egy témát, és példás gyorsasággal reagál rá az egyetemi vezetés. Persze, a maga módján: tüneti kezeléssel. Nem a lényegen javít, csak az optikán próbál - azon is botor módon, mint mindig.

Az “Ágnes, what is your name” posztunkban bemutattunk egy fejet, amelyhez azonos keresztnév, Ágnes, de két különböző vezetéknév tartozik: dékánhelyettesként és tanszékvezetőként Kulcsár-Szabó, a bukott doktori iskola nem akkreditált törzstagjaként pedig mind a Károli, mind a MAB honlapján Hansági. Ebből a tényből különböző pszichológiai és szociológiai következtetéseket vontunk le (http://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/30/identity-complex-of-the-daughter-in-law-a-meny-identitaszavara/) . A posztban megadtunk további linkeket, ahol a látszólag önmagával azonos személy különböző neveken tűnik fel. Miután a fél ország No-name Ágnes asszonyon hahotázott, aki még a nevét se tudta megmondani 42 évesen, de magas pozíciókat töltött be, és élet-halál ura volt a Károlin, az egyetemi vezetés úgy próbálta megállítani a nagy össznépi hahotát, hogy levette az egyetemi honlapról az egész BTK-t. Íme: http://www.kre.hu/under/underc.htm

Ez csakis a közröhej tárgyává vált Nemtudjahogyhívják MENY miatt lehet, mert a Károli összes többi karának honlapja megnyitható.

Igaz, problémák másutt is akadnak. Pl.az ÁJK-n. Balla Péter komoly bajuszkája alól megértésünket kéri, hogy ez a honlap is folyamatos feltöltés alatt van: http://www.kre.hu/ajk/ . Megértjük. Folyamatosan fel kell tölteni a kart dékánokkal. Kapa Mátyás helyét Domokos Andreával, de csak ideiglenesen, mert a dékáni pályázat folyamatban van. Akkor majd új feltöltés jön.

Balla Péter helyét is jó volna már feltölteni valami állandó és főképp alkalmas rektorral, mert az ő rektori megbízása lassan már olyan ideiglenes, mint a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatoké volt. (Az 40 évig tartott. Csak remélni merjük, hogy Ballának nem lesz ennyi ideje. Legalábbis rektorként. Amúgy hosszú életet kívánunk neki. Csak nem ezen a poszton, amire nem született, és amihez nem nőtt fel, és nem is fog. Nem is erre szánták, hanem arra, hogy az alkalmas Vargha Andrást kifúrják, és helyet csináljanak Szabó Andrásnak. Annyira talán Balla nem kártékony. Bár ez sem biztos, hiszen Duplaszabóék és Györgyiné irányítják. Ennyi erővel ők is ülhetnének a helyén.)

De a Rektori Hivatal honlapja is folyamatos feltöltés alatt van. Nem a rektorok, hanem a főtitkárok miatt, akik szinte fénysebességgel váltják egymást. Korábban ez a pozíció olyan állandó volt, mint a naprendszer. Prekker Judit több mint egy évtizedig kapaszkodott a székébe, de aztán jött a bizalmatlan Balla Péter, aki éppúgy nem bízott Prekker Juditban, mint Kapa Mátyásban. Ravasz Leventében bízott – vagy egy hónapig. Aztán benne is elvesztette a bizalmát. Jött Zarándyné Imre Anikó. De a bizalmatlan rektor benne sem bízott tovább egy hónapnál. Az ügyeletes bizalmas Sepsi Enikő (http://www.kre.hu/portal/index.php?option=com_content&view=section&id=9&Itemid=61). Vajon meddig? Az ideiglenes rektor 4 hónap alatt 4 főtitkárt fogyasztott el. Ők tényleg ideiglenesek voltak.

Radikális takarítás folyik tehát a jogi karon, ahonnan a dékánokat söprik ki, és a Rektori Hivatalban, ahonnan a főtitkárokat. De az igazi Augiász istállója a Bölcsészkar, amit tényleg alaposan ki kellene takarítani: lapátra tenni a dékánt, a helyettesét, és a bölcsészkarra csak véletlenül odatévedt tanítónő-rektorhelyettest. Meg a Kari tanács nagy részét. Mielőtt a Duplaszabó vezetés elsüllyeszti az egész egyetemet.

Ám a Bölcsészkaron csak honlaptakarítás folyik. A MENY gondolkodási időt kapott: ki kell találnia, mi a neve. Majd ha eldönti, lesz honlap.

Szerintünk mindez fölösleges adminisztratív munka és időpocsékolás. Teljesen mindegy milyen néven rúgják ki, amire már nemcsak megérett, hanem túlérett. Hosszú a bűnlajstroma. Csak, amiről mi tudunk: csalás, többrendbeli közokirathamisítás (ideértve az össze-vissza névhasználatot hivatalos okmányokon, a súlyos bűnügy, a Mészáros-féle hamisításra való felbujtás mellett), rágalmazás, intrikálás, pletykálás, kirúgott és fekete listára tett kollégáknak való anyagi és erkölcsi károkozás. A Károli a MENY eltávolításával megszabadulna egy közveszélyes őrülttől: a Duplaszabó dékán-páros rosszabbik felétől.

Nem a Bölcsészkar honlapját kellene tehát feltölteni, hanem a bölcsészkart magát: mégpedig alkalmas, erkölcsileg tiszta, szakmailag tekintélyes vezetőkkel. A MENYt pedig először is feltölteni egy vezetéknévvel, másodszor pedig azzal, amire már 2 évtizede hiába vágyik. Talán az kigyógyítaná súlyos, pszichózisba fordult neurózisából, aminek pusztító hatása már túlterjedt a bölcsészkar, sőt, túl az egész egyetem határain.

(Ajánlott MENY-posztok: az összes Y-írás itt, illetve a Senkiföldjén, továbbá a cikkben hivatkozott identitászavar-elemzés, valamint egy korábbi poszt itt: az Aranyásók 2. része – a szerk.)