Dienstag, 26. Januar 2010

Schwiegertochter constructed (MENY feltöltve)

A Károli új honlapjával kapcsolatos hozzászólások túlnyomó többsége Kulcsár-Szabó Ágnes dékánhelyettes (http://www.kre.hu/kre_btk/index.php?page=intezm&sub=rolunk_dekanh) és tanszékvezető (http://www.kre.hu/kre_btk/index.php?page=intezm&sub=oiit) asszony eltűnésével foglalkozik. Több levélírónk kitörő örömmel gratulált harcunk sikeréhez: Lám, mégsem volt hiábavaló a lelkes blogolás, a leleplezés, a tiltakozás, a bírálat – a Fenntartó végre intézkedett, kihúzta a problémák méregfogát, elhárította az akadályt a megújulás útjából, és kivágta a református oktatási intézmény testéből a leggennyesebb tályogot. Végre a hosszú ideje rohadó egyetem egyik üszkösödő végtagját levágva megmenekülhet a végveszélyből. Ha a másik gangrénás végtagot – Szabó Andrást – is amputálják (magától értetődően feleségestül), akkor talán már a gyógyulás folyamata is megkezdődhet.

Sajnos, korai az öröm. Kulcsár-Szabó Ágnes esete igazolja az anyagmegmaradás fizikai törvényét: Kulcsár-Szabó nem veszett ki a református egyetemről, csak átalakult. Mostantól Hansági álnéven bujkál, ugyanazokon a posztokon. Csak a név tűnt el, sajnos, a személy maradt. – A szerk.


A továbbiaban Nyetocska Nyezvanova írását közöljük:

No-name Ágnes, vagy másképp Nyetocska Nyezvanova (az orosz irodalomban és nyelvben kevésbé járatos olvasóink kedvéért: Dosztojevszkij-regény hőse, szabad fordításban kb. Sehogysehívják Senkise), választott magának nevet: a most egyelőre fellelhető linkeken „Hansági“-ként szerepel, lemondva a büszke Kulcsár-Szabó névről (http://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/30/identity-complex-of-the-daughter-in-law-a-meny-identitaszavara/). Önként? Aligha. A Kulcsár-Szabó család megunhatta, hogy a családjukba belekeveredett parvenü miatt túlságosan gyakran forog a nevük. Így rábeszélhették Uborkafára Felkapaszkodottat, hogy használja csak az apjától örökölt – vagy saját maga által magyarosított – nevét, az övékére már épp elég szégyent hozott. A Kulcsár-Szabók amúgy is eleve megduplázva léteznek, az ELTE Magyar stb. Intézetében, ugyanazon a tanszéken, ugyanabban a doktori iskolában, mint Ernő és Zoltán, (http://legatus123.wordpress.com/), nem hiányzik nekik még egy névbitorló is balkézről. Javítanak tehát az optikán, nem triplázzák a nevet. Családi konferenciákon, amilyeneket brancsbelieknek gyakran rendeznek, eddig is csak 2 Kulcsár-Szabó szerepelt, a család 3. tagját Hansági álnéven bujtatták el maguk között. Így a családi kupaktanács úgy döntött, hogy Ágnes asszony egyelőre használja csak a Kulcsár-Szabó-család privát egyetemén (amelyet egyelőre még Károli Gáspárnak hívnak) a művésznevét. Majd ha átkeresztelik az egyetemet annak, ami, vagyis „Kulcsár-Szabó Business School”-nak (ami persze csak a Szabó és K. Szabó családnak biznisz, a hallgatóknak és a nem rokon oktatóknak nincs ebben semmi bznisz), akkor bizonyos feltételekkel esetleg újra viselheti a Kulcsár-Szabó nevet, ha… Ha addig erre más, ifjabb és produktívabb hölgy nem szerez közben jogosultságot. A névkérdés eldőlt, de a probléma nem oldódott meg. Sőt, problémák sokasága keletkezett. Ágnes asszony személyijében ugyanis férjezett neve szerepel, így a Hansági csak a „művészneve”. A művésznéven meghirdetett tárgyfelvételek és a művésznéven aláírt hivatalos okmányok érvénytelenek. Mivel Összevisszanevű Ágnes nem húzta meg magát valami szerény poszton, hanem midenhova odatolakodott (tanszéki, kari vezetésbe, OTDT-elnökségbe stb.), el lehet képzelni, hány hamis, érvénytelen okmány létezik ilyen-olyan nem hivatalos néven, hány szerződés, engedély, körlevél, tárgyfelvétel, indexaláírás érvénytelen. Ebből még komoly problémája lesz hallgatónak, egyetemnek és főleg magának az identitászavaros Beházasodottnak. Vajon hogy képzelik ezt megoldani? 10 évre visszamenőleg felkutatnak minden iratot, amire ez az exhibicionista, mindenhol szerepelni vágyó pszichopata rátette a kézjegyét? Hol a jobbkézét, hol a balkézét. Most, hogy kiderült, hogy csak a jobbkéz a hivatalos (=Kulcsár-Szabó, ez van ugyanis a személyijében), richtig az illegális „balkézjegy” mellett döntött, ami nem a hivatalos neve.

Mi a megoldás? Engedélyt kér hivatalosan a névváltoztatásra? És a hosszú hónapok alatt, amíg ez a procedúra lezajlik, vagyis az átmeneti időszakban milyen néven fog szereelni? És főleg, milyen néven bocsátja ki addig a hivatalos okmányokat, milyen néven ír alá mint dékánhelyettes, tanszékvezető és oktató? (És milyen néven ír alá mint magánember?)

A Hanságivá való visszavedlésnek komoly kockázata van. Ez az első lépés a válás útján. Pedig Ágnes asszony aligha engedheti meg magának, hogy leválassza magát arról a családról, amely – ő maga híjával lévén minden belső és külső értéknek – az ő egyetlen tőkéje. Mint ahogy az ő egyetlen és kizárólagos tehetsége, hogy ezt a tőkét jól kamatoztatja. Nem engedheti meg magának, hogy elveszítse a tőkét, mert akkor odavesznek a nehezen kivívott kamatok is.

Vagyis azt a hivatalos névvisszaváltoztatást alaposan meg kellene fontolni.

Mi pedig tömegek nevében kérjük a Fenntartót, Dr. Bölcskei Gusztáv főtiszteletű püspök urat, hogy a Károli Egyetem erkölcsi rombadöntéséért elsősorban felelős személyeknek ne csak a nevét cseréltesse ki a honlapon, hanem magukat a személyeket. Vagyis ne a honlap cseréjére adjon utasítást, hanem a bölcsészkari vezetők személyi állományának lecserélésére - a szerk.