Samstag, 13. Februar 2010

Fantastische Wende (Fordulat a Károlin: a Zsinat lépett!)

Váratlan fordulat a Károlin! Főtiszteletű Püspök úr és a Zsinat végre úgy döntött, hogy megmenti a Károli Doktori Iskoláit. Nagyvonalúan a zsebébe nyúl, hogy jutalmazza azokat, akik az utóbbi idők botrányai ellenére mégis bizalmat szavaznak az akkreditáción elbukott Károlis doktori iskoláknak. Dicséretes, hogy a hír szerint a kedvezmény felekezeti különbség nélkül jár mindenkinek. Ez a segítség a 24. órában jött, és nagy megnyugvással s bizakodással tölt el bennünket. A Fenntartó nem hagyja veszni az egyetemet, minden rágalmazás ellenére fontos neki az egyetem és az Irodalomtudományi Doktori Iskola sorsa!

Az alábbi újsághirdetésre az egyik kommentelőnk hívta fel a figyelmet, amelyet a Hallgatói panasz 2.részéhez küldött be ma délelőtt:

A Magyar Nemzet mai számában a Károli Egyetem Doktori Iskoláinak hirdetésére bukkantam. Ebben azt olvasom, hogy az egyház ösztöndíjat ígér minden jelentkezőnek, sőt, a tandíjat is elengedi. Bevallom őszintén, azok után, amiket az egyetemről és főleg az IDI-ről hallottam, eszem ágában sem volt ide jelentkezni. De ha itt fizetnem sem kell, és még pénzt is kapok, akkor mégis ide fogok jelentkezni. Sőt, szerintem más egyetemekről is át fognak jönni ide felvételizni. Úgy látszik, az egyház mélyen a zsebébe nyúl, hogy megmentse a doktori iskolát.

Ahogy elolvastuk, rögtön rohantunk az újságárushoz, hogy saját szemünkkel győződjünk meg róla. A hír igaz. Azonnal megvettük a Magyar Nemzet mai számát, amelyből a Károli Egyetem doktori iskoláinak hirdetését itt közöljük:

hirdetést bescannelve lásd Johannesnél