Sonntag, 28. Februar 2010

Original or Faelschung? (Hamisak-e a "hamis e-mailcímek"?)

A Szabó András dékánnak tulajdonított, az Anglisztika Intézet adminisztrátorait fenyegető, “hungarnet.hu” címről feladott levéllel kapcsolatban is felmerül a hamisítás gyanúja. Szabó dékán ugyanis a Károli BTK hivatalos honlapján, a hungarnetes emailhez képest 4 nappal korábban, 2010-02-15. 19:05:36-kor az alábbi felhívást tette közzé:

Hamis emailcímek

2010-02-15 19:05:36
Az utóbbi időben megszaporodtak a hamis, többnyire gmailes emailcímről érkező körlevelek, amellyel ismeretlen elkövető zaklatja az kar oktatóit és hallgatóit. Kérem, hogy az ilyen levelekre semmiképpen se válaszoljanak. Az egyetem minden hivatalos ügyben a kre.hu végződésű címeket használja (tehát: szabo.andras (at) kre.hu), a hamis címek felépítése viszont többnyire a következő: szabo.andras.kre (at) gmail.com. Gmail-es címet az egyetemet fenntartó Magyarországi Református Egyház sem használ.

Prof. Dr. Szabó András
dékán (http://www.kre.hu/kre_btk/index.php?page=hirek)

Ehhez képest a 4 nappal későbbi, 2010-02-19-i keltezésű, angolos kollégáknak írt levél fejléce nem hasonlít a fent megadott struktúrához, nem a hivatalos „kre.hu” címről ment el, hanem „hungarnet.hu”-ról, és az aláírás sem „Prof. Dr. Szabó András dékán”, hanem „Prof. Dr. Szabó András DSc dékán”, ami teljesen értelmetlen (mert mi köze van egy DSc-fokozatnak egy fenyegetőlevélhez?). Ezúttal feltehetően egy „ismeretlen elkövető” zaklatta a jószándékú és valós kritikát gyakorló angolos titkárnőket. Emlékeztetőül egy részlet:

From: Szabó András
Date: 2010/2/19
Subject: [kredept] Katka levele
To: Kredept , Kiss Réka , Balla Péter , sepsi.eniko@kre.hu, Gál László , “\”‘Dr. Takács János’\””

Tisztelt Kollégák!

Súlyos hibának tartom, hogy Kiss Réka kolléganő változatlan formában
körbeküldte az Anglisztika Intézet munkatársainak Máthé Dénesné levelét… stb. stb.

(Aki még nem látta, kattintson vissza előző posztunkhoz, ott olvashatja a folytatást: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/26/lets-take-action-mentsuk-meg-katkat-es-rekat-szabo-andrastol/ )
Prof. Dr. Szabó András DSc
dékán

Így a Károli BTK hivatalos honlapján olvasható „Hamis emailcímek”-kel kapcsolatban is felmerülhet a hamisítás gyanúja. Tudjuk, hogy az oktatók 90 %-a, beleértve a rektort és a dékánt, nem a kre.hu-s címét használja, 60%-uk pedig kifejezetten az ingyenes gmailt és freemailt. Ha a fenti „hungarnet.hu”-ról küldött levél eredeti, akkor fenti közlemény a hamisítvány. Nagyon valószínű, hogy a korrupciós bűnügyekből kihátrálni akaró Bíró Mária dékánhelyettes asszony gmailes körlevele hiteles volt, csak aztán a Duplaszabó-vezetés visszavonatta vele, majd megpróbálta gyanúba keverni a gmailes címeket, amelyekről hamis mivoltuk egyáltalán nem bizonyosodott be. Annál is inkább, mert még a püspökök is ezt használják levelezésre. Például Szabó István dunamelléki püspök e-mail-címe:

szajuz@gmail.com

Aki nem hiszi, próbálja ki. És ne csodálkozzon, ha egy anyázós választ kap – hamisítatlan püspöki kezekből. Ugyanis ez az e-mail-cím is valódi!