Mittwoch, 6. Oktober 2010

Universitaet der Diebe 1. Die calvinistischen Bonnie & Clyde (Tolvajok egyeteme 1. A református Bonnie & Clyde)

Mint köztudott, az Irodalomtudományi Doktori Iskola 2009 március végén 4 védéssel debütált. Néhány hét múlva a MAB vizsgálódni kezdett, és a 4 védésből még a nyáron 3-at visszavonatott az egyetemmel: egyedül Hima Gabriella doktoradusza, Váradi Ferenc kapta meg a doktori oklevelet, akinek védésével kapcsolatban semmilyen kifogás nem merült fel. Szabó András és Petrőczi Éva témavezetései egytől egyig lopottnak bizonyultak, Mészáros disszertációjáról pedig ezen túl az is kiderült, hogy fantom: nem létezik.

A Károli tavaly márciusban még rektori teendőkkel megbízott rektorhelyettese, Vargha András próbálta megmenteni a Doktori Iskola és az egyetem becsületét, de erre nem hagytak időt neki: a Károli akkori két másik rektorhelyettese, Szabó András és Györgyiné Koncz Judit a HÖK-képviselők manipulálásával még abban a hónapban leszavaztatták Vargha rektori pályázatát a Szenátusban. A Fenntartó, Bölcskei Gusztáv püspök Balla Pétert, Hegedűs Lóránd dunamelléki ex-püspök vejét bízta meg 2009. május 1-től rektori teendőkkel, azzal a megszorítással, hogy munkáltatói jogot nem gyakorolhat. (Ez alól a köztársasági elnök legitimációjával nem rendelkező, kizárólag Bölcskei Gusztáv kegyéből rektorkodó Balla Péter hamar feloldozta magát, és többet gyakorolta ezt a nemlétező „jogát”, mint összes legitim elődje együttvéve.)

A MAB-vizsgálat 2009 május eleji megindulásakor már Balla Péter volt a megbízott rektor. Rektori munkáját azzal kezdte, hogy alig 10 nappal „beültetése” után, 2009 május 12-én koncepciós pert rendezett a Rektori Hivatalban Hima Gabriella ellen. Himának két kérése volt: az egyik, hogy az épp leköszönt Varghát is hívják meg erre az ülésre, hiszen ő kezdettől nyomon követte és ismeri a folyamatot, míg Balla új, nem tud semmit; a másik, hogy erről az ülésről készüljön hangfelvétel. A Rektori Hivatal tanácstermét ennek értelmében technikailag előkészítették, ám Balla az utolsó pillanatban leállította a felvételt, és Varghát sem engedte be az ülésre, aki pedig minden mozzanatról tudott, és kész volt a részvételre. Feltehetően Szabó András beszélte le erről, aki a maga módján készítette fel Ballát. A technikai berendezést végül valaki – titokban – mégis bekapcsolta. Az ülésről másfél órás hanganyag áll rendelkezésre. Mivel ez a Mészáros Márton és társai ellen jelenleg folyó büntetőeljárásban döntő bizonyíték, egyelőre nem publikálhatjuk.

A felvétel szerint az Egyetemi Doktori és Hablitációs tanács (EDHT) Szabó András elnök vezetésével arra akarta kényszeríteni Hima Gabriellát, mint a Doktori Iskola vezetőjét, hogy vezesse félre a MAB-ot és legalizálja az ő, mármint Szabó András és felesége, Petrőczi Éva témavezetéslopásait, csalásait, visszaéléseit – kvázi „az egyetem érdekében”. Az ülésen jelen lévő Balla Péter indirekt módon ugyanerre szólította fel Hima Gabriellát. A felvételen Hima próbálja meggyőzni a vezetőséget arról, hogy mivel mind a disszertációk szövege, mind a témavezetéssel kapcsolatos ellentmondásos adatok már hetek óta fent vannak a neten, a lelepleződés megtörtént, az egyetem valódi érdekében, jóhírének védelmében nincs értelme további hazudozásba és ellentmondásba bonyolódni. A doktori iskola vezetőjeként nem fogja ugyan feltárni a többiek csalásait, de fedezni sem hajlandó azokat: mindenki tisztázza magát. A jelenlévők ellene fordultak, és a csalások utólagos legalizálására utasították, amit megtagadott.

A felvételeken szó van egy a MAB által készített táblázatról, amelyet Szabó nem véletlenül felejt el bevinni az ülésre. Ebből ugyanis kiderül, hogy Szabó András és felesége, Petrőczi Éva témavezetéseit a MAB nem ismeri el valósnak: Petrőczi Éva angol szakos középkor-kutatóként nem vezethet 20. századi magyar íróról témát (Baranyai Katalinét), mint ahogy régi magyaros Szenci Molnár kutatóként Szabó András sem egy Hermann Hesséről szóló dolgozatot (Riskó Enikőét, aki kizárólag ezért, vagyis csakis Szabó András csalása miatt nem kapta meg az őt kétségkívül jogosan megillető doktori oklevelet). Ezt az információt Szabó szívesen eltitkolta volna az EDHT elől, de Hima sokszorosította a táblázatot:

MAB

Szabó András rágalmazó módszerének több aspektusból is tanúi lehetünk a hangfelvételen, sőt tanulhatunk tőle, mert ezt a „mesterséget” valóban mesteri fokon űzi. Nem arról beszél, hogy az akkreditáció óta eltelt 6 év alatt ő és felesége egyetlen témát sem vezettek, ehelyett inkább mások munkáját lopták el az utolsó pillanatban – Petrőczi-Bonnie az ELTÉ-s Rónay Lászlóét, Szabó-Clyde pedig Hima Gabrielláét, tőle mindjárt kettőt is (Mészárost és Riskót); nem, erről hallgat. Inkább szószegéssel vádolja Bazsa Györgyöt, a MAB elnökét, amire egyesegyedül ő volt a fültanú; továbbá azt állítja, hogy azért került az IDI szorult helyzetbe, mert Hima Gabriella ellenezte külső jelentkezők védését, mintha nem a mindenütt megbukott Baranyai lett volna az egyetlen külső jelentkező, ő is az utolsó pillanatban, akinek fogadását tiltotta a szabályzat, ahogy Hima azt a felvételen megjegyzi, aki ezt emiatt valóban ellenezte; Szabó azonban – a doktori iskolai vezető tiltakozása ellenére – dékánként mégis megvédette a bukott dolgozatot, annak lényegi átdolgozása nélkül, hogy feleségének törzstagságot biztosítson. Szabó, hamisan, azt is sugallja a felvételen, hogy az 5 témavezető (Szabó, Petrőczi, Hansági, Bertha, Hima) közül csak 4-et szólított fel a MAB önigazolásra, az ötödiket, Hima Gabriellát nem, hogy gyanússá tegye őt a többiek előtt, mígnem Hima Gabriella bemutatja a saját MAB-levelét, ami ugyanazt az önigazolásra való felszólítást tartalmazza, mint a többieké. Többször szóba kerül, hogy olyan dolgozatot írt át Szabó a saját nevére, Mészárosét, amelynek opponenciájára felesége korábban már ki lett jelölve: Szabó ebben semmi összeférhetetlent nem lát, sőt, az akkor még a rektori szék várományosának, Szabónak mindenben parírozó Pethő sem: mindketten többször letorkollják Himát, hogy „ilyen szabály nincs”, férj és feleség együttes részvétele „nem összeférhetetlen”. Szabó ezt az EDHT elnökeként szentesíti, és a jelenlévő megbízott rektornak, Ballának sincs ez ellen kifogása.

Szabó a felvételen elismeri, hogy a 4 védést az utolsó pillanatban „szervezték meg”, mielőtt lejárt volna a feltételek teljesítésének határideje, mint ahogy azt is, hogy Mészárost a március eleji házivédés után (!) lopta el Hima Gabriellától. Ezt az azóta menesztett minőségbiztosítási koordinátor, Vanó Renáta a hanganyag szerint el sem tudja képzelni, hiszen a témavezetés szerinte – helyesen – „nem egy, hanem több év munkája”. Hogy itt csak néhány nap volt, az föl sem fogja. Az azóta már szintén elbocsátott egyetemi főtitkár, Prekker Judit felszólítására, hogy Hima Gabriella csak egyféle választ írhat – „minden rendben van a témavezetések körül” -, Szabó buzgón helyesel. Majd Hima Gabriella aggodalmára, hogy a lebukás erkölcsileg és szakmailag rosszabb, mint a törzstagságnak való esetleges meg nem felelés, Szabó felháborodva replikázik: „Milyen lebukás??? … Senki nem követett el semmit…”

A leleplező tartalmon túl Szabó retorikai teljesítménye is felejthetetlen: öööö…… eeee….. aaaa…. stb., mint aki még nem tudja, milyen mesével rukkoljon elő a következő pillanatban.

Pethő Sándor dékánhelyettestől nyalási technikát tanulhatunk a hangfelvételen: kifejezetten helyesli, hogy férj és feleség együttesen vesz részt ugyanabban a doktori eljárásban, majd Hima Gabriella provokatív kérdésére nem zárja ki, hogy ő is megtenné ezt hasonló helyzetben, csakhogy odaadásáról biztosítsa a rektori szék akkori vélt várományosát – Szabó Andrást. (Ez még tavaly májusban volt, és Szabó valóban pályázott a kiírt rektori állásra, de a Zsinat visszavonatta vel a pályázatát.) Pethő végtelen odaadása a felvétel folyamán többször hallható, úgyszólván csakis ebből a célból kér szót, vagyis abból, hogy hol Szabónak, hol Ballának benyaljon.

Balla Péter a hangfelvételen egyfelől biztosítja Hima Gabriellát, hogy milyen nagyra becsüli őt, mint kollégát és barátot, mint a Humboldt-ösztöndíjasok családjában a testvérét, „munkálkodására” szerinte továbbra is szüksége van az egyetemnek, másfelől viszont előadja, hogy kell őt puccsal leváltani a doktori iskola éléről a Kari Tanács manipulált szavazatai segítségével, amit ő a Szabó-család köréhez képest “tágabb grémiumnak” nevez. (Hogy ez nem így an, azt egy korábbi posztunkban már bizonyítottuk: “Hány szavazata van a Kari Tanácsban Szabó Andrásnak?” http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/03/how-many-votes-has-got-the-dean-hany-szavazata-van-szabo-andras-dekannak-a-kari-tanacsban/) A HTK DI éléről hajdan hasonló puccsal leváltott Karasszon példájára is célzásokat tesz. Az egyetem „jóhírének” védelmét ő is, mint a többiek, a további hazudozásban látja, amit, persze, eufemisztikusan fogalmaz meg („téves adatközlések korrekciójáról” beszél), és ehhez saját példákkal és gyakorlati tanácsokkal is szolgál. (Pethő természetesen neki is buzgón helyesel.)

Végül Tanka Endre is felszólítja Hima Gabriellát, hogy a Doktori Iskola vezetőjeként legalizálja a MAB felé azokat a védéseket, amelyek utóbb, a MAB-vizsgálat folyamán, az egyetem számára is vállalhatatlanoknak bizonyultak.

Hima Gabriellának a hangfelvétel tanúsága szerint nem volt választása, legfeljebb az, hogy becstelenül vagy becsületesen bukik el. Ha teljesíti Balla, Szabó és a többiek parancsát, akkor ráfognak minden szabálytalanságot, és fegyelmivel bocsátják el. Ha megtagadja, megrágalmazzák és felmondanak neki.

A 2009. októberi MAB-határozat szerint Balla Péter megbízott rektor utólag elhatárolta magát az IDI-ben történtektől. A 2009 május 12-i felvétel tanúsága szerint azonban minden – legalább a hallgatólagos –tudomásával történt. A dokumentációt a csalásról Hima Gabriellától 2009 június 2-án írásban is megkapta. Kivizsgálás helyett retorzióval élt a bejelentővel szemben: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/03/public-enqueiry-5-hushing-up-the-crime-nyilvanos-nyomozas-5-a-meszaros-fele-bunugy-eltussolasa/

A 2009 május 12-i Rektori Hivatalban készült hangfelvétel teljes anyagát a nyomozás lezárulása után tesszük fel a netre. Egyelőre 7 rövid részletet választottunk ki. (Amennyiben a feltöltéshez sikerül technikai segítséget kapnunk, ezeket korábban is nyilvánosságra hozzuk.)

Bischöfliches Schachspiel 5. Bölcskei contra Hegedűs (Püspöki sakkjátszma 5.)

Az előző posztban Makkabi Hegedűs püspök érdemei között említi a magyarországi Református Egyház megújulását, demokratizálását, a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatának (MRETZS) megszervezését, amelynek 1995-ben ügyvezető elnöke lett, és a Károli Gáspár Református Egyetem létrehozását. Nos, utódjának, Bölcskei Gusztávnak, úgy tűnik, mindenben a rombolás szerepe jutott. Diktatorikus irányítása visszavetette a demokratizálódás folyamatát, 2009 május 22-én puccsal ásta alá a MRETZS szervezetét, és mára már a református értelmiségképzés legfelsőbb szintű intézményét, a Károli Gáspár Egyetemet is tönkretette. A továbbiakban Dr. Tóth Miklós, a Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat titkárának tavaly májusi körlevelét adjuk közre – a hozzá tartozó melléklettel és nyilatkozattal.

A 2009. május 22-i debreceni református rendezvény nagy valószínűséggel kapcsolatba hozható azzal a 2009. márciusi szenátusi határozattal, melynek értelmében az egyetem dr. Kovács Levente bankjánál, a KDB-nél 14 millió forintot vesz fel azért, hogy Csányi János, a debreceni Csokonai Színházból frissen menesztett igazgató egy oktatói kft-t alapíthasson. Csányi volt ugyanis a május 22-i debreceni parádé rendezője…

BOTRÁNY A REFORMÁTUS EGYHÁZBAN?

A Magyarországi Református Egyház 2009. május 22-én Debrecenben úgynevezett ‘Alkotmányozó Zsinatot’ szervez egy Általános Magyar Református Zsinat megalakítására. Ezzel szemben … 1995-ben – hosszú, gondos el készítés után – a világ összes magyar református egyháza Debrecenben megalakította a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatát, amellyel egy központi tárgyalási teret teremtett a világ minden országában élő Magyar reformátusok számára, tiszteletben tartva mind az abban résztvevő egyházak önállóságát, mind azon országok szuverenitását, amelyekben ezen egyházak élnek és dolgoznak.

Ezen demokratikus elvek szerint megalakult Tanácskozó Zsinat munkájában nagyon sikeres volt és az ma is, és sok területen kiváló együttműködést hozott létre az egyházak között. A Tanácskozó Zsinat létezik és működik.

A Magyarországi Református Egyház jelenlegi lelkészi elnöke, Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, egy volt kommunista titkosrendőrségi ügynök, hosszú ideje igyekezett e téren változást elérni, hogy a magyar reformátusok feletti ellenőrzést biztosítsa a maga számára.

Erre az eszköz a pénz volt, mivel a Magyar Köztársaság részéről az egyháznak az állami költségvetésből folyósított hozzájárulás a zsinaton keresztül történik. – Tekintettel arra, hogy a Magyarországi Református Egyház vezető személyei, ideértve Bölcskei püspököt, a kommunista titkosrendőrség ügynökei voltak, továbbá figyelembevéve azon körülményt, hogy Magyarország exkommunisták vezetése alatt áll, megállapíthatjuk, hogy a Magyarországi Református Egyház a jelenleg is létező kommunista hálózat fedőszerve. … Emögött politikai cél van. … magyarok milliói hagyták el Magyarországot és a környék többi országát, hogy kimeneküljenek a kommunizmus karmai közül. Gondoljunk itt többek közt az 1956-os Magyar Forradalomra.

A Magyarországi Református Egyház kijelentette, hogy tagságát a Tanácskozó Zsinatban ‘szünetelteti’… Az Egyház tagságát sem nem szüntette be sem fel nem függesztette. A Magyarországi Református Egyház tehát a Tanácskozó Zsinat tagja maradt. Ennek következtében ez az egyház szószegést követ el, ha egy új zsinatot próbál létrehozni. Bölcskei püspök és követői valójában államcsínyt, puccsot követnek el az egyházon belül.

A Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat figyelmeztet mindenkit, hogy ne fogadja el ezt a kezdeményezést s ne kövesse Bölcskei püspököt és társutasait ezen az ördögi úton, hanem támogassa a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatát a normális, tisztességes, becsületes módon.

Felhívjuk a figyelmet itt két tényre: 1. A Tanácskozó Zsinat elismert és bejegyzett önálló magyar közhasznú jogi személy. Az illetékes magyar hatóságok az ‘új’ zsinat hasonló kérését elutasították. 2. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház elutasította az ‘új’ ‘zsinathoz’ való csatlakozást, míg az ukrajnai, romániai, szerbiai (és horvátországi) egyházak esetleges csatlakozása csak feltételes lehet tekintettel arra, hogy ezen országokban ehhez az állami szervek beleegyezése szükséges.

Dr. Tóth Miklós, titkár, P.O.B. 10.249, NL-2501 HE Den Haag / Hága.

MELLÉKLET (2009. május 18.)

…..

1. A nagy demagógiával és zajos propagandával Debrecenbe, 2009. május 22-re összehívott ‘Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinata’ (a továbbiakban: ‘Alkotmányozó Zsinat’) azt szeretné elhitetni, hogy ez az első kísérlet közös ‘Magyar Református Zsinat’ életrehívására. Ez hazugság.

…. Az ‘Alkotmányozó Zsinat’ kitalálói jóhiszemű emberek félrevezetésével cinkosokká, bűnrészessé teszik őket. Itt egy óriási, eddig páratlan botránynak vagyunk a tanúi a magyar református egyház történetében, amely elfogadhatatlan. Ami itt történik, az államcsíny az egyházban, puccs!

2. ….

3. Az ‘Alkotmányozó Zsinat’ önálló közhasznú jogi személyként való hivatalos bejegyzését az illetékes magyarországi hatóságok elutasították. A Magyarországi Református Egyház (néhány követőjével) egy ‘új’, úgynevezett általános zsinat létrehozásának a kísérletével szószegővé válik. (Ha azt állítja, hogy a Tanácskozó Zsinatban ‘tagságát szünetelteti’, ezzel éppen a fennálló tagsági jogviszonyát húzza alá s szószegését bizonyítja be.)

4. Ide csatoljuk annak a Nyilatkozatnak a szövegét … ld. alább

5. Ez az ex-kommunista politikai stratégia az egész új ‘zsinat’ igazi háttere. Az eszköz nagyon egyszerű: t.i. pénz. Közismert, hogy Bölcskei Gusztáv, aki a régifajta kommunista párttitkár típusa, ‘megvásárolja’ a támogatóit. Ez korrupció. Ennek megfelelő diktátori stílusban kormányozza az egyházat. Ellenjelölt nélkül választatta magát újra püspökké is, más szóval: senki sem mert ellenjelölt lenni. …

6. A Magyarországi Református Egyház évente 12.000.000 forintot kap a magyar állami költségvetésből az egyház külföldi kapcsolatainak a fenntartására. Ebből 2002-ig (bezárólag) évente 3.800.000 forintot utalt át a zsinat a Tanácskozó Zsinatnak és 3.200.000 forintot a Magyar Református Világszövetségnek. Bölcskei Gusztáv a zsinati elnöki szék elfoglalása után először ezt az összeget átutalta (ezzel is magától értetődően elismervén, hogy ezek az összegek e szervezeteket megilletik), azután pedig minden további közlemény nélkül leállította. Ez ismert kommunista basáskodó módszer. Ez Bölcskei Gusztáv anyagi alapja, t.i. az a pénz, amit más tisztességes szervezetektől zsebrevág, amelyikkel díszeleg s amelyet a maga politikai céljaira használ fel. … A manipuláló kezdeményezése semmit sem hozott létre, csak áskálódást és annak a szellemi és anyagi tőkének a felélését, amelyet a Tanácskozó Zsinat létrehozott. Itt nincs másról szó, mint Jézus Krisztus egyházának a sátáni rombolásáról. Ez végül is nem vezethet sikerre. Mi bízunk az Íge szavában: “A gonoszak karja eltörik, de az igazakat támogatja az Úr” (37. zsoltár, 17. vers).

7. Az úgynevezett ‘alkotmány’ szánalmas fércmunka. Nem méltó a magyar református egyházhoz.

Központi eleme a titokzatos ‘Kárpátmedencei Generális Konvent’, amelynek az ‘alkotmányban’ kulcsszerep jut. E kommunista manipulációs szerv mögött is, mint az egész kísérlet mögött, Bölcskei Gusztáv, a kommunista apparatcsik szellemi arca látható. Szánalmas dicsőség 2009-ben!

8. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház elutasította az ebben a ‘zsinatban’ való részvételt… Így világos, hogy ez a jelen ‘zsinati’ színjáték kalandor-játék.

9. Ezt a körlevelet vérző szívvel írtuk. Novemberi nyilatkozatunkat eddig nem hoztuk nyilvánosságra, abban reménykedve, hogy a Magyarországi Református Egyház felelősei és követőik jobb belátásra jutnak. Sajnos ez nem történt meg, sőt tovább loholnak vesztükbe a hazugság és a magyar reformátusság erkölcsi és teljes szellemi elbalkánosításának, lezüllesztésének az útján. Ebbe az örvénybe próbálják magukkal rántani a magyar reformátusokat. A kommunista világ gondolkodásmódja beleivódott a volt kommunista országok lakosságának a lelkébe és sokan szem elől vesztették az erkölcsi határokat. … Az egyházat mai vezetői rontják meg, pedig most nem állnak orosz csapatok Magyarországon. Ránk érvényes az Úr szava: “Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani” (Lukács ev. , 19. rész, 40. vers).

10. Az itt közöltek figyelembevételével kérjük magyarországi és más középeurópai testvéreinket, ne adják el lelküket s ne árulják el Jézus Krisztust harminc ezüstpénzért. Ne térjenek vissza a kommunizmus hazug világába. Ne legyenek szószegőkké és erkölcsi öngyilkosokká. Ne hallgassanak hamis prófétákra, még ha azok palástot is viselnek. Kövessék az igazság és tisztesség egyenes útját. Mondjanak ‘NEM’-et erre a hamis és félrevezető kezdeményezésre! Nekünk Jézus Krisztus szavát kell meghallanunk és Őt kell követnünk, aki így szólt: “Én azért születtem és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szómra” (János ev. 18. rész, 37. vers).

NYILATKOZAT

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnökének egy ‘Kárpátmedencei Generális Konvent’ és egy az egész világ minden magyar református egyházi szervezetére – azok megkérdezése nélkül – kiterjedő úgynevezett ‘Alkotmány’ (egy jogi fércmunka, szégyen a Református Egyházra) létrehozatalára vonatkozó kísérlete jellegzetes kommunista politikai trükksorozat. Mindennek a célja az, hogy az 1995-ben Debrecenben a világ összes magyar református egyháza által alkotmányosan szabályszerűen megalapított és Budapesten hivatalosan bejegyzett Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatát – egy fennálló, aktív jogi személyt – aláaknázza és szétrombolja. … A Tanácskozó Zsinat, amint jól ismert, eredmények hosszú sorát valósította meg. Azon gondolatnak a terjesztése, hogy semmi ilyen jellegű munka nem lett volna a múltban, égre kiáltó hazugság, amelyről mindenki tudja, hogy hazugság: az is, aki mondja s az is, aki hallja. Ez tiszta kommunizmus.

Az is tipikus kommunista hazugság, hogy a Tanácskozó Zsinat már nem működik. E nyáron, július 19-én tartotta meg a Zsinat évi rendes ülését Balatonszárszón s elnökségi ülését tegnapelőtt, november 15-én itt Budapesten. Mindkettőt nagy tagsági részvétel, nagy érdeklődés és sajtóérdeklődés mellett. Mindezt annak ellenére, hogy a Tanácskozó Zsinatot senki anyagilag nem támogatja. A Tanácskozó Zsinat tovább működik, mert a Tanácskozó Zsinat az igazság útján jár, nem pedig a hazugság útján, mint a Magyarországi református Egyház Zsinata … Mi az igazság keskeny útján járunk (Máté ev. 7:13-14). Az lehet kemény, de egyenes.

A Magyarországi Református Egyházat a múltban és a jelenben olyan személyek irányították, irányítják és ellenőrzik, akik a kommunista titkos rendőrség ügynökei, illetve azok voltak, az egyházon belül. Az említett Bölcskei Gusztáv püspök szintén ilyen ügynök (volt), aki ilymódon az ex-kommunista közösséghez (establishmenthez) tartozik, amely jelenleg Magyarországot uralja. Az efajta tagságnak sosem szakad vége.

Itt említjük néhány a Magyarországi Református Egyházban fontos személy titkos rendőrségi fedőnevét annak bizonyítására, hogy ez az egyház kommunisták által uralt szervezet.

Bölcskei Gusztáv: Bátori
Bartha Tibor: Debreceni
Békefi Benő: Varga Dénes
Szamosközi István: Szatmári
Aranyos Zoltán: Timár Lajos
Kocsis Elemér: Rajnai
Kovács Attila: Keresztes:
Kürthy László: Zempléni
Tóth Károly: Tolnai Lajos és Aldeburi.

Ez csupán egy legnagyobb részben a múltra emlékeztető neveket tartalmazó rövid lista annak a kihangsúlyozására, hogy itt egy következetes régi kommunista politikai rendőrségi vonalvezetésről van szó, amely mindmáig ténylegesen működik a Magyarországi Református Egyházban. … A Magyarországi Református Egyházat a fentiek alapján mint ennek a mindmáig meglevő és virágzó (ex-) kommunista rendszernek az egyik fedőszervét kell tekintenünk.

A nyugati világban élő magyarok azért élnek ott, ahol élnek, mert nem kívántak kommunista rendszerben élni. Elutasítják azt a kísérletet, hogy a kommunista magyar rendszer világa a Magyarországi Református Egyházon keresztül próbáljon befészkelődni az életükbe még a jelenlegi hazájukban is. Ők nem kérnek az ex-kommunista rendőrspiclikből , még kevésbé ha azok palástba burkolózva jelennek meg.

Lengyelországban a varsói és a poznani római katolikus érsek lemondott, midőn kitudódott, hogy mindketten a politikai rendőrség besúgói voltak. Bölcskei Gusztávnak ugyanezt kell tennie mind a Magyarországi Református Egyházban mind a Református Világszövetségben. A Magyarországi Református Egyháznak ahhoz, hogy a nyugati világban élő magyar reformátusok elfogadják, meg kell tisztítania önmagát. Az egyháznak nem szabad a besúgók gyülekezetének és ilymódon a kommunista rendszer utolsó fellegvárának maradnia. Ameddig ez meg nem történik, a Magyarországi Református Egyház nem számíthat a nyugati magyar reformátusok teljes közreműködésére.

Minden magyar református számára, a Kárpát-medencében és bárhol a világon egyetlen, az egyházaknak alkotmányos szerveik által hivatalosan adott saját szavukkal összhangban levő igaz út van, mégpedig a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatában való tevékeny részvétel.

Teljes szöveg itt:

http://barikad.hu/node/29637?honnan=Nemzeti_Hirhalo